Vägen till körkort

Att lära sig att köra bil kan vara en riktigt spännande upplevelse! På Fred Trafikskola vet vi att varje körkortselev kommer med sin egen unika uppsättning av färdigheter och erfarenhetsnivå.

Vissa körkortselever behöver mer tid bakom ratten för att få självförtroendet, medan andra är redo att ge sig ut på större vägar efter bara några körlektioner! Våra körlärare är experter på att bedöma varje körkortselevs behov och att skapa en anpassat körkortsutbildning just för dem.

Oavsett om körkortseleven börjar från noll eller bara behöver friska upp sina grundläggande färdigheter, skapar vi en rolig och stödjande körkortsutbilding som gör körkortseleven bekväm på vägarna på nolltid. Vårt ultimata mål är att körkortselev ska bli en trygg,  självsäker, kompetent bilförare som kan hantera alla möjliga situationer som väntar på den öppna vägen! Så, spänn fast säkerhetsbältet och låt oss börja starta ditt körkortsäventyr!

Fred Trafikskola erbjuder körlektioner för manuell och automatväxlad personbil. samt körkortsteori, riskutbildningar och Handledarkurs. Trafikskolans kurser och teoretiska utbildningar hålls i trafikskolans utbildningslokal på Härjedalsgatan 14BV, port mot gatan.

En körkortsutbildningsplan består av 15 moment och körkortseleven förväntas ta sig igenom och lära sig tillämpa samtliga delar både praktiskt och teoretiskt för att få godkänt på sitt Förarprov.

Körkortstillstånd

Innan körkortseleven kan börja övningsköra måste eleven ansöka om och få beviljat ett Körkortstillstånd. Fyll i ansökan digitalt via Transportstyrelsen och komplettera med ett syntest hos en optiker.

Körkortsutbildningsplan

Förutom att lära sig att manövrera bilen måste körkortseleven även lära sig samspelet mellan fordon och trafikanter. Allt för att undvika olyckor och målet är att körkortseleven ska uppnå de krav och bedömningskriterier som ställs på körkortseleven vid körprov.

Intro/Handledarkurs

Obligatorisk utbildning för både körkortselev och handledare inför privat övningskörning, mängdträning, som del av en körkortsutbilding.

Körlektioner

En professionell körlektion hos Fred Trafikskola är fr 60 minuter lång och startar och slutar utanför trafikskolan på Härjedalsgatan 7a i Vällingby. Innehållet i en körlektion följer den utbildningsplan som körskolan har anmält till och fått godkänd av Transportstyrelsen.

Körkortsteori

Fred trafikskola erbjuder digitalt läromedel, för självstudier via Trafikskolaonline.se Läromedlet är välbeprövat och komplett, med körkortsteori, tester och slutprov (över 1000 frågor) samt  integrerat i bokningssystemet.

Lärarledd körkortsteori

Fred trafikskola erbjuder även lärarledd körkortsteori, individuellt eller i grupp.

riskutbildning

Inom utbildningsplanen för svenskt körkort finns två obligatoriska riskutbildningar! Båda måste vara genomförda och godkända innan körkortseleven kan göra sitt kunskapsprov.Bokning av riskutbildning görs i kontakt med trafikskolans personal eller via hemsidan.

Risk1, Riskettan

Lärarledd föreläsning om alkohol droger och risdkfyllda bettenden i trafiken. Riskutbildning 1, Riskettan hålls regelbundet i trafikskolans lokaler. Riskettan på engelska kan bokas på Gillingebanan i Vallentuna.Bokning görs i kontakt med trafikskolans personal eller via hemsidan.

Risk2, Halkbanan

Halkbanan bokas hos Stockholms Trafikövningsplats AB Bromma Halkbana Körkortseleven måste själv ta sig till platsen för utbildningen.Halkbanan kan även bokas på Gillingebanan i Vallentuna både på svenska och engelska.Innan vi bokar halkbanan måste körkortselever uppnå tillräckliga körkunskaper, moment 7. Nya körkortselever kan godkännas efter en Utbildningskontroll.Bokning görs i kontakt med trafikskolans personal eller via hemsidan.