Vägen till körkort

Att lära sig att köra bil kan vara en riktigt spännande upplevelse! På Fred Trafikskola vet vi att varje körkortselev kommer med sin egen unika uppsättning av färdigheter och erfarenhetsnivå.

Vissa körkortselever behöver mer tid bakom ratten för att få självförtroendet, medan andra är redo att ge sig ut på större vägar efter bara några körlektioner! Våra körlärare är experter på att bedöma varje körkortselevs behov och att skapa en anpassat körkortsutbildning just för dem.

Oavsett om körkortseleven börjar från noll eller bara behöver friska upp sina grundläggande färdigheter, skapar vi en rolig och stödjande körkortsutbilding som gör körkortseleven bekväm på vägarna på nolltid. Vårt ultimata mål är att körkortselev ska bli en trygg,  självsäker, kompetent bilförare som kan hantera alla möjliga situationer som väntar på den öppna vägen! Så, spänn fast säkerhetsbältet och låt oss börja starta ditt körkortsäventyr!

 • Körkortstillstånd

  Innan körkortseleven kan börja övningsköra måste eleven ansöka om och få beviljat ett Körkortstillstånd. Fyll i ansökan digitalt via Transportstyrelsen och komplettera med ett syntest hos en optiker.

 • Körkortsutbildningsplan

  Förutom att lära sig att manövrera bilen måste körkortseleven även lära sig samspelet mellan fordon och trafikanter. Allt för att undvika olyckor och målet är att körkortseleven ska uppnå de krav och bedömningskriterier som ställs på körkortseleven vid körprov.

 • Intro/Handledarkurs

  Obligatorisk utbildning för både körkortselev och handledare inför privat övningskörning, mängdträning, som del av en körkortsutbilding.

 • körlektioner

  Professionell undervisning i form av lärarledda körlektioner med utbildad trafiklärare på en godkänd trafikskola.

 • körkortsteori

  Det finns flera olika sätt att studera körkortsteori inför kunskapsprovet. Böcker, appar, digitala läromedel och lärarledd körkortsteori. Det är körkortselevens ansvar att själv komma fram till vilket sätt som är bäst.

 • riskutbildning

  Inom utbildningsplanen för svenskt körkort finns två obligatoriska riskutbildningar! Båda måste vara genomförda och godkända innan körkortseleven kan göra sitt kunskapsprov.

 • förarprov

  Körkortsutbildningen för personbil (behörighet B) avslutas med förarprovet som är ett två-delat prov. Ett teoretiskt kunskapsprov och ett praktiskt körprov De båda riskutbildningarna måste vara genomförda i god tid innan kunskapsprovet och godkänt kunskapsprov krävs innan körprovet.

skräddarsy din Förarutbildning 

Fred Trafikskola är din ultimata körskola där körkortseleven har möjlighet att ta körlektioner på både automat och manuellt växlade personbilar. Vi erbjuder körkortsutbildning,  behörighet B, anpassat för både nybörjare och de som tidigare kört mycket privat. Vi skräddarsyr förarutbildningen baserat på körkortselevens personliga förutsättningar och strävar alltid efter att ge maximalt resultat för  investeringen.

Hos oss på Fred Trafikskola är det du som bestämmer hur din förarutbildning ska se ut. Du kan anpassa den efter dina egna behov och förutsättningar för att uppnå det bästa resultatet. Vi vill alltid se till att du känner dig trygg och säker innan du släpps ut på vägarna. Våra erfarna och kunniga lärare kommer att guida dig genom de moment och delmoment som krävs för att du ska bli en självsäker förare.

Vi är glada att kunna erbjuda kostnadseffektiva utbildningar med kvalitetssäkrade lärare. Priset på din utbildning beror främst på behovet av antal körlektioner som körkortseleven behöver för att ta sig igenom samtliga moment och delmoment i utbildningsplanen. Vi är stolta över att kunna säga att vi är den körskola som ger dig mest valuta för pengarna och ser fram emot att samarbeta med dig för att hjälpa dig att nå dina mål.