FRED TRAFIKSKOLA VÄLLINGBY

Fred Trafikskola erbjuder körkortsutbildning för personbil på ett smidigt och individanpassat sätt både för nybörjaren och för dig som kört tidigare.

Hos oss får körkortseleven möjlighet att skräddarsy sin  körkortsutbildning utifrån sina personliga förutsättningar för att få ut ett maximalt värde för sin investering.

Vår målsättning på Fred Trafikskola är att du ska trivas och att du som elev får med dig så mycket kunskap som möjligt så att du är trygg och redo för trafiken

Körskolan välkomnar körkortselever som bor i eller i närheten av Stockholm Västerort; Vällingby, Nälsta, Flysta, Spånga, Beckomberga, Råcksta, Grimsta, Hässelby och Vinsta men även runt Trafikverket i Järfälla och i Sollentuna

I Bilskolan kan körkortseleven boka enstaka körlektioner inför ett körprov eller något av våra prisvärda körlektionspaket som är helt baserat på körkortselevens behov och eventuella förkunskaper.

Hos Fred Trafikskola kan du köpa och boka körlektioner för manuell och automatväxlad personbil,

samt hela eller delar av körkortsutbildning som riskutbilningar och lärarledd körkortsteori .

Dags att ta tag i det där med förarutbildningen och ta körkort? Låt oss hjälpa dig!

Fred Trafikskola utbildar på Svenska, Engelska och Tigrinja.

Omdömen & Rekommendationer

Fred Trafikskola erbjuder en tydlig körkortsutbildningsplan och personlig service 24/7. Då vi är en liten trafikskola kan vi hålla låga priser i jämförelse med våra närmaste konkurrenter. Våra paket kan kombineras baserat på körkortseleven behov och gör dem till en riktigt bra investering.

Erbjudanden Just NU!

Kommande kurstillfällen:

Upcoming course:

Mon 30th Jan 6pm

Kommande Kurstillfälle:

Måndag 6e februari 18:00

Kommande Kurstillfälle:

Måndag 13e februari 18:00

Bokning efter överenskommelse med trafikskolans personal.

Bilskolans utbildningar & kurser hålls i trafikskolans utbildningslokal på Fjällnäsgatan 8a.  Vid kurstillfället måste identifikationen styrkas med giltigt legitimation, körkort eller pass.
Anmälan är bindande och kräver förskottsbetalning.

Boka din plats

körkortsutbildning

En körkortsutbildning består av körlektioner, körkortsteori, två riskutbildningar och förarprov.

Under körkortsutbildningen ska körkortseleven följa den av trafikverket, fastslagna utbildningsplanen med 15 st moment och flera delmoment. Dessa delmoment ska demonstreras, övas, tillämpas och slutligen godkännas.

Körkortseleven rekommenderas att  varva  körlektioner, mängdträning och körkortsteori, självstudier och lärarledd körkortsteori under hela körkortsutbildningen. Det är när körkortseleven gått båda riskutbildningarna och samtliga praktiska moment är godkända som körkortseleven kan anses vara färdigutbildad och redo för körprov.

Körkortseleven måste få godkänt på sitt teoriprov innan körkortseleven kan göra sitt körprov.

En körlektion hos Fred Trafikskola i Vällingby är 60 minuter lång och startar och slutar utanför vår lokal på Härjedalsgatan 7a i Vällingby

Innehållet i en körlektion följer den körkortsutbildningsplan som körskolan har anmält till och fått godkänd av Transportstyrelsen och målet är att körkortseleven uppnå de krav och bedömningskriterier som ställs på körkortseleven vid körprov.

Fred Trafikskola har utbildade och godkända körskollärare. Körkortseleven kan även kombinera med privat övningskörning. Vid privat övningskörning krävs att både handledaren och körkortseleven gått introduktionsutbildning och att handledaren anmält sig hos transportstyrelsen och fått godkänt handledarintyg för den specifika körkortseleven.

Körkortsteorin är minst lika viktig som körlektioner/övningskörning. Det finns flera olika sätt att studera inför kunskapsprovet. Böcker, appar, digitala läromedel och lärarledd körkortsteori. 

Digitalt läromedlet för självstudier.

Det digitala läromedlet från Trafikskolaonline är komplett med digital körkortsteori. All den körkortsteori du behöver kunna för körkort, personbil (B). Ingen annan körkortsbok behövs. Studiefrågor på varje sida hjälper dig vid inlärningen. Ljudstöd finns på alla delar.

Innehåller även obegränsat med körkortsprov och test med körkortsteorifrågor som motsvarar det riktiga kunskapsprovet.

Alla teorifrågor har förklaringar som kan ge dig bättre kunskap snabbare. Det digitala läromedlet från Trafikskolaonline är integrerat i bilskolans bokningssystem.

Lärarledd Körkortsteori

Fred trafikskola erbjuder möjligheten att boka enskilda timmar med lärarledd körkortsteori. Timmarna kan delas med upp till 3 pesoner.

körkortseleven tillsammans med en av våra trafiklärare går igenom allt körkortseleven behöver veta inför sitt kunskapsprov.

Målet är att ge körkortseleven mer kunskap inför kunskapsprov och öka chanserna att klara det på första försöket.

Riskettan är en lärarledd utbildning på ca 3 timmar, som ska ge körkortseleven nödvändig kunskap om trötthet, droger, alkohol och riskfyllt beteende. 

Riskettan bokas med fördel i början av körkortselevens körkortsutbildning och hålls i Fred Trafikskolas utbildningslokal på Fjällnäsgatan 8s vid Solursparken i Vällingby

Halkbanan är en praktisk utbildning som ger körkortseleven möjlighet att känna hur det är att köra bil under olika förutsättningar som väder, väglag och riskfylld körning.

För att få genomgå Risktvåan måste körkortseleven nå moment 7 av 15 i den av transportstyrelsen fastslagna körkortsutbildningsplanen. Bedömningen görs antingen genom bokade körlektioner eller en utbildningskontroll.

Kunskapsprovet och körprovet för personbil (behörighet B) är ett sammanhållet prov. Körkortseleven eller trafikskolan bokar tid för båda proven samtidigt men med ca  3 veckors mellanrum, vilket ger utrymme för en ombokning om körkortseleven inte får godkänt vid första försöket.

Inskrivning, köp och betalning

På plats, via telefon eller online