Kontakta Oss

 

Är du redo att ge dig ut på vägarna mot körkortet med Freds Körskola, men har du några frågor i tankarna? Oroa dig inte, vi har rätt svar för dig! Sväng förbi trafikskolan på Härjedalsgatan 7a eller skicka ett meddelande till oss på sociala medier, ring oss, skicka ett mail, eller till och med skicka lite WhatsApp-kärlek vår väg. Vi lyssnar på dig och är glada att hjälpa dig att klara ditt körkort!

20220502 115247 scaled e1659446578497 768x635 1

Anna

Administrativ receptionist

Pratar svenska & engelska.

Fred Trafikskola

Trafikskolans telefon & Besökstider

Mån-tors: 11:00 - 18:00
Fre: 11:00 - 15:00

Körtider för körlektioner

Baserat på körlektionens starttid och ca 10 min mellan varje körlektion.

Mån-tors: 06:50 - 10:20 + 14:00 - 17:30
Fre - Sön: 06:50 - 14:30

Bokning, ombokning och avbokning av körlektioner ONLINE via bokningsystemet trafikskolaonline.se

Vi förstår att det kan vara frustrerande att inte få omedelbar respons, men var lugn, vi finns här för att hjälpa dig på bästa sätt vi kan. Om du inte får tag på oss direkt, tveka inte att lämna ett meddelande så återkommer vi så snart som möjligt. Kom ihåg, vi är alltid tillgängliga för att hjälpa dig över telefon under våra besöks & telefontider – även om själva receptionen är stängd. Ge inte upp, fortsätt att försöka och vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa dig med det du behöver.

Vanliga Frågor

Vilka öppettider har trafikskolan?

Fred Trafikskola är öppen för besök : Måndag till torsdag 11-18 och fredagar 11-15.

Skolans telefontider är: Måndag till torsdag 09-18 och fredagar 09-15.

Övrig tid finns vi tillgängliga via epost, whatsapp och sociala medier.

Det finns även möjlighet att göra köp via hemsidan. Inskrivning görs i samband med köp och bokning av körlektioner kan göras så fort eleven fått bekräftelse på registrerad betalning från bokningsystemet “TrafikskolaOnline”

Körlektioner finns att boka Måndag till torsdag 05:40-18:20 och fredag – söndag 05:40-14:30

Redovisar skolan tydligt innehåll i och kostnader för utbildningen?

Vi hoppas att vi är tydliga i vår kommunikation med dig oavsett om det är i tal eller text. Tveka aldrig att fråga oss om det är något du funderar på.

Vilken pedagogik använder skolan sig av?

Som auktoriserad bilskola har Fred Trafikskola en godkänd utbildningsplan som baseras på Transportstyrelsens krav och riktlinjer för de bedömningskriterier som ställs på körkortseleven vid förarprov.

Körkortsteorin finns att studera med hjälp av det digitala läromedlet kopplad till Trafikskolaonline.se

Förutom att lära sig att manövrera bilen måste körkortseleven även lära sig samspelet mellan fordon och trafikanter. Allt för att undvika olyckor. För att bli en trygg och säker bilförare behöver körkortseleven följa utbildningsplanen och varva körkortsteori, körlektioner, och om möjligt privat mängdträning under hela körkortsutbildningen.

Vilka möjligheter har man att göra en reklamation om man inte skulle vara nöjd med utbildningen?

Vi tror på öppen och tydlig kommunikation och hoppas att du pratar med oss om du har några som helst frågor eller funderingar om din körkortsutbildning.

Köpt tjänst i form av ex körlektioner ska förbrukas inom 6 månader från köptillfället. En körkortsutbildning beör inte behöva ta mer än 3 månader.

Om du önskar en återbetalning för oförbrukade delar av din körkortsutbildning kan detta göras till önskat bankkonto. Vi drar av 10% på beloppet i administrationsavgift. Eventuella paketpriser återställs vid återbetalning.

Kan man få en individuell utbildningsplan?

Själva utbildningsplanen består av 15st moment som i sig består av olika delmoment.  Den första körlektionen i körkortsutbildnigen lägger grunden för var i utbildningsk´planen som körkortseleven befinner sig baserat på tidigare erfarenhet av bilkörning. Är du en van bilförare rekommenderas att boka en utbildningskontroll för att göra denna bedömningen  innan körkortseleven köper ett helt paket med körlektioner.

Hur ser köerna ut inför provet på Trafikverket?

Nya tider släpps kontinuerligt baserat på trycket och möjligheten för trafikverket att utöka antalet platser på de två delmomenten i förarprovet. Ge dig själv ca 3 månader att genomföra och klara av din körkortsutbildning.

Vad ingår i teoriavgiften och är teorin lärarledd?

Fred Trafikskola erbjuder endast individuella timmar med körkortsteorin som baseras helt på körkortselevens behov.

Vilka moment ingår i den praktiska utbildningen?

Se de olika momenten och delmomenten i körkortsutbildningen finns under fliken Körkortsutbildningsplan på sidan “Vägen till körkort”

Finns det lediga körtider på tider som passar mig?

Vi kan oftast erbjuda en körlektion inom 3 dagar. En körlektion hos Fred Trafikskola är 60 minuter och startar och slutar utanför trafikskolans lokaler på Härjedalsgatan i Vällingby.

Kan man själv välja trafiklärare?

Vi uppmanar våra elever att prata med oss om de har några som helst problem, frågar eller funderingar om sin trafiklärare , körkortsutbildning eller liknande.

Det är jätteviktigt för oss är att du, som körkortselev hos oss känner att du får den stöd och hjälp du behöver för att bli en trygg och säker bolförare.

Var är trafikskolan belägen i förhållande till övningsområden?

Fred Trafikskola ligger på Härjedalsgatan i Vällingby ca 5 minuters promenad från Vällingby Centrum med flera viktiga övningsområden som rondeller och motorväg i närheten.

Vi övningskör i vårt närområde, Nälsta, Flysta, Råcksta, Beckomberga, Spånga, Hässelby gård men även i Järfälla och Viksjö eller Sollentuna beroende på var körkortseleven har bokat sitt körprov.

Ger skolan hemuppgifter mellan körlektionerna?

Ja! Din körkortsutbildning följer den av STR framtagna utbildningsplanen och sammankopplas med den digitala teorin hos trafikskolaonline.se

På vilket sätt får min privata handledare, om jag har en sådan, delta i min utbildning?

Din privata handledare är varmt välkommen att åka med oss under en körlektion eller fler för att få tips och trix på vad du behöver träna mer på. Att komplettera sin körkortsutbildning med mängdträning tillsammans med en handledare kan öka dina chanser att klara ditt körprov på första försöket.

Vilka krav ställs på förkunskaper före kursstart vid komprimerad utbildning?

Inga speciella. Det som avgör om din körkortsutbildning blir intensiv är dina förutsättningar att boka flera körlektioner per vecka.

Samtidigt är chansen till ett lyckat resultat av en intensiv körkortsutbildning större med en mer erfaren körkortselev men en intensiv körkortsutbildning är inte någon garanti för körkort.